Agios

Headquartered in global science and technology hub Cambridge, Massachusetts, Agios is a rapidly emerging American pharmaceutical leader noted for its pioneering work in the development of small-molecule, anti-cancer therapeutics. Driven by explosive growth and an expanding clinical portfolio, Agios retained our team to lead the phased renovation and expansion of a campus that would best align business and human objectives to the possibilities of the built environment while making it possible to retain a high-visibility foothold in one of the world’s premier research corridors.


With a mandate to maximize space efficiency, advance recruitment and retention, and model best practices in agile working, we engaged the organization’s stakeholders in an incisive strategic exploration to define the optimal alignment of the physical space to Agios’ performance objectives. The findings of this effort, delivered in an executive brief, served as benchmark against which to measure design decisions throughout the duration of the project.

The resulting program of improvements, spanning three buildings and eight stories, positions Agios’ headquarters as both a world class research facility, complete with state-of-the-art laboratories, as well as an amenity rich destination workplace sure to outshine competitors in a hyper-competitive employment market. Highlights include an expansive fitness center and bike storage facility that support the active urban lifestyle of many of Agios’ team members as well as an array of multi-function collaborative spaces that empower individuals to define the parameters of their own workday. Right-sized conference rooms, a reconfigurable all-hands space, as well a retail-inspired IT hub round out a robust supporting program that fuels productivity and cross-departmental collaboration.

+ Read More

Location

Cambridge, MA

Size

115,000 RSF

Industry

S&T/Life Sciences

Services

Interiors
Laboratory & Facilities Design
Workplace Strategy

The expanded Agios campus aligns business and human objectives to the possibilities of the built environment while making it possible to retain a high-visibility foothold in one of the world’s premier research corridors.